banner-16

Кокосове масло в косметології

Кокосове масло, про корисні властивості косметичних якого було відомо ще з часів правління Клеопатри, сьогодні знаходить широке застосування в косметології.

Кокосове масло, про корисні властивості косметичних якого було відомо ще з часів правління Клеопатри, сьогодні знаходить широке застосування в косметології. Ще в ті далекі часи багаті красуні використовували кокосове масло для волосся, шкіри обличчя, рук і тіла, як цінного зволожуючого, поживного і омолоджує натурального кошти, і завдяки йому, підтримували свою красу, доглянутість і благородний зовнішній вигляд.

Втім, на сьогоднішній день ситуація особливо не змінилася. І навіть факт наявності величезного вибору найрізноманітніших косметологічних препаратів не знизив популярність застосування кокосового масла. Тільки тепер цей продукт став ще більш доступним, і тепер абсолютно будь-яка жінка може з успіхом використовувати його в догляді за собою.

Кокосове масло отримують методом холодного пресування з висушеної м’якоті кокосового горіха. Масло кокоса буває рафінована і нерафінованою, воно збагачене лауриновой кислотою (в нерафінованій олії до 50%), яка підсилює обмінні процеси в організмі.

Склад і лікувально-профілактичну дію

Корисні властивості даного масла визначаються насамперед наявністю високою концентрацією в цьому рослинному продукті насичених жирних кислот (лауриновой (50%), миристиновой (20%), пальмітинової (9%), капринової (5%), каприлової (5%), стеаринової ( 3%) і ін.), а також присутністю в складі кокосового масла вельми корисною для серцево-судинної системи і шкіри мононенасиченої жирної олеїнової кислоти. Зміст в кокосовій олії поліненасичених жирних кислот (лінолевої Омега-6 кислоти і ліноленової Омега-3 кислоти) незначно і становить близько 0,5%.

До складу кокосового масла входять також бетаїн, етоксілати жирних складних ефірів, етаноламід, полісорбати, моногліцериди, поліоли складних ефірів, вітаміни (А, Е, B1, B2, B3, К і С), залізо, кальцій, фосфор і інші макро і мікроелементи .

Застосування

Багате речовинами, благотворно впливають на стан шкіри, кокосове масло є досить поширеним інгредієнтом різних косметичних засобів промислового виробництва. Також цей корисний рослинний продукт в домашній косметології можна використовувати для збагачення різних кремів, масок, бальзамів, тоніків і лосьйонів і будь-яких інших косметичних засобів, призначених для харчування, пом’якшення або зволоження шкіри (перед додаванням кокосового масла в його слід попередньо розтопити на водяній бані ( при температурі не вище 40-45 ° С).

Кокосове масло найкраще підходить для щоденного догляду сухий, роздратованою, що лущиться, запаленої, грубої, зрілої або в’яне шкірою обличчя і тіла (в тому числі кокосове масло можна використовувати в складі делікатного догляду за чутливою шкірою навколо очей, за ніжною шкірою бюста і області декольте ). Застосування кокосового масла для догляду за проблемною або жирною шкірою не рекомендується, так як цей продукт може провокувати появу на шкірі камедонів.

Для догляду за шкірою рекомендується використовувати тільки рафінована кокосова олія, додаючи його в невеликій кількості в готові косметичні препарати (в засобах для догляду за шкірою обличчя частка кокосового масла не повинна перевищувати 10%, а засобах для догляду за шкірою тіла оптимальний вміст кокосового масла – 30 % від загальної маси косметичного засобу).

У чистому, нерозбавленому вигляді нерафінована кокосове масло допустимо використовувати лише для догляду за волоссям, для обробки тріщин шкіри на п’ятах або для обробки огрубнули ділянок шкіри в області ліктьових згинів.

Поділитися в соц.мережах
Share on telegram
Share on facebook
Share on pinterest